ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Festivalul anual și piața de Crăciun au fost interzise de primarul musulman, Ali Salam, care spune că recunoașterea orașului Ierusalim drept capitală a statului Israel de către Donald Trump, a „îndepărtat bucuria de vacanță".

Consiliul municipal a anunțat că primarul Ali Salam a ordonat anularea tuturor evenimentelor artistice planificate, inclusiv un festival și o mare piață de Crăciun, conform timesofisrael.com.

„Identitatea și credința noastră nu sunt dezbătute", a spus Salam. „Decizia [lui Donald Trump despre Ierusalim] a luat bucuria de sărbătoare și astfel vom anula festivitățile în acest an".

Nazareth este unul dintre cele mai sfinte orașe ale creștinătății, deoarece acolo s-a arătat îngerul Gabriel, care i-a spus Fecioarei Maria că îl va purta în pântece pe Iisus.

Conform Noului Testament, Iisus a crescut în acest oraș. Festivitățile anuale reprezintă o atracție turistică majoră și o sursă de venit pentru orașul în care locuiesc în primul rând cetățenii arabi din Israel, dintre care două treimi sunt musulmani, iar ceilalți sunt creștini.

Trump a cerut Departamentului de Stat al SUA să înceapă pregătirile pentru a muta ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim.

Liderul de la Casa Albă a subliniat că Ierusalimul trebuie să rămână locul sfânt pentru trei religii importante (creștină, iudaică și musulmană, n.r.) și că Israelul are dreptul de a-și decide propria capitală.

Măsura a fost salutată de primul-ministru Benjamin Netanyahu și de mare parte din liderii spectrului politic israelian și condamnată de marea majoritate a comunității internaționale. Trump a subliniat că nu se specifică granițele suveranității israeliene în oraș și nu a cerut schimbarea status quo-ului în locurile sfinte ale orașului.