ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Au apărut primele imagini cu tancuri rusești implicate în războiul din Siria. Siteul LiveLeak a publicat un filmuleț de 1:45 în care sunt filmate două tancuri, dar și soldați ce par să vorbească în limba rusă.

Presa occidentală a afirmat în repetate rânduri că Rusia a trimis tancuri și piese de artilerie pentru a-l ajuta pe Bashar al-Assad în bătălia contra rebelilor islamiști. Mai mult, presa din Israel arăta că rușii au trimis și avioane de luptă către Lattakia, zona unde și-au instalat baza de operațiuni.

Analistul militar Ion Petrescu, colonel în rezervă al Armatei Române, a scris că Rusia și Siria pregătesc o ofensivă majoră împotriva rebelilor islamiști care acționează în această țară.

Rusia nu a negat că aprovizionează regimul cu arme, dar a cerut Statelor Unite o colaborare mai strâns pe plan tactic, în Siria, pentru a se evita "greșeli". SUA conduc o coaliție care bombardează pozițiile ISIS din Irak și Siria.