ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul britanic Theresa May a anunțat duminică, în urma unei ședinte a Comitetului de urgență COBRA al Guvernului, după atacul de sâmbătă seara soldat cu șapte morți și aproape 50 de răniți, că este necesar ca Londra  să coopereze cu liderii comunității internaționale cu scopul de a închide zone ale Internetului folosite de teroriști pentru a comunica.

May a pledat în favoarea încheierii unui acord internațional care să ”reglementeze spațiul cibernetic”, în care extremiștii găsesc ”spații sigure”.

”Nu putem permite acestei ideologii spațul sigur de care are nevoie pentru a se reproduce. Cu toate acestea, este exact ceea ce furnizează Internetul și marile companii care furnizează servicii pe Internet”, a subliniat ea.

Șapte oameni au fost uciși sâmbătă noaptea la Londra, într-un atac terorist în zona Podului Londrei.

 Atacatorii au intrat cu o furgonetă în pietonii de pe pod, apoi au condus până la Borough Market, o piață din apropiere, unde au coborât din vehicul și au înjunghiat la întâmplare trecătorii, până când au fost împușcați mortal de polițiști. Cei trei purtau imitații de veste cu explozivi. Se pare că la atacuri nu au participat și alte persoane. Cei trei purtau imitații de veste cu explozivi. Se pare că la atacuri nu au participat și alte persoane, scrie presa britanică.

Serviciul londonez de ambulanță a anunțat că a există 48 de răniți.