Premierul britanic Theresa May a anunțat duminică, în urma unei ședinte a Comitetului de urgență COBRA al Guvernului, după atacul de sâmbătă seara soldat cu șapte morți și aproape 50 de răniți, că este necesar ca Londra  să coopereze cu liderii comunității internaționale cu scopul de a închide zone ale Internetului folosite de teroriști pentru a comunica.

May a pledat în favoarea încheierii unui acord internațional care să ”reglementeze spațiul cibernetic”, în care extremiștii găsesc ”spații sigure”.

”Nu putem permite acestei ideologii spațul sigur de care are nevoie pentru a se reproduce. Cu toate acestea, este exact ceea ce furnizează Internetul și marile companii care furnizează servicii pe Internet”, a subliniat ea.

Șapte oameni au fost uciși sâmbătă noaptea la Londra, într-un atac terorist în zona Podului Londrei.

 Atacatorii au intrat cu o furgonetă în pietonii de pe pod, apoi au condus până la Borough Market, o piață din apropiere, unde au coborât din vehicul și au înjunghiat la întâmplare trecătorii, până când au fost împușcați mortal de polițiști. Cei trei purtau imitații de veste cu explozivi. Se pare că la atacuri nu au participat și alte persoane. Cei trei purtau imitații de veste cu explozivi. Se pare că la atacuri nu au participat și alte persoane, scrie presa britanică.

Serviciul londonez de ambulanță a anunțat că a există 48 de răniți.

 Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews