ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gabriel (foto), un băiețel sănătos de 3,3 kg, s-a născut chiar la miezul nopții dintre ani la spitalul Sacro Cuore Don Calabria din localitatea Negrar, în provincia italiană Verona. Gabriel împarte cu Diego, un bebeluș italian din Napoli, titlul de „primul copil născut în Italia în anul 2020”. Mama bebelușului român se numește Anca, are 36 de ani și locuiește în Italia de 8 ani, potrivit Știri pentru Viață.

Primul bebeluș născut de Anul Nou 2020 la Torino este tot român și se numește Aron Vicol, scrie ziarul La Stampa. El a venit pe lume la ora 00:49 în spitalul Martini din Torino, unde părinții lui, Raluca și Iulian, l-au primit cu nerăbdare și dragoste, potrivit publicației Rotalianul

„Fiul meu ar fi trebuit să se nască pe 6 ianuarie. Ieri am gătit toată ziua pentru Revelionul cu rudele, apoi în jumătate de oră s-a întâmplat totul: e bun așa, mai bine mai devreme decât mai târziu, eram foarte obosită. Am adus tortul la spital pentru a sărbători cu personalul medical. Le mulțumim tuturor. Au fost minunați, ne-au primit cum nu se putea mai bine, a fost ca și cum ne-am fi aflat în familie”, a povestit Raluca Vicol, mama primului bebeluș născut în noul an la Torino, pentru ziarul Corriere della Serra. Și în 2019, la Torino, primul copil născut a fost tot român: o fetiță pe nume Aurora. 

Micuța Ariana, cântărind aproape 3 kg., a cărei mamă este româncă și tatăl albanez, a venit pe lume în mod neașteptat în dimineața zilei de 1 ianuarie 2020, informează Rotalianul

Din cauză că tânăra mamă româncă, în vârstă de 28 de ani, a fost redirecționată spre alt spital de către medicii spitalului San Sebastiano din Frascati, unde a ajuns inițial, bebelușul s-a născut în ambulanță, la ora 08:49 și la numai câteva sute de metri distanță de spitalul din Genzano di Roma, destinația finală. Imediat după naștere, Ariana și mama ei au fost internate în maternitatea celui de-al doilea spital, unde medicii le-au acordat asistența necesară celor două românce.

Potrivit datelor Institutului de Statistică din Italia (ISTAT), în această țară trăiesc 1.151.395 de români, formând cea mai mare comunitate străină. Între 2000 și 2014, în Italia s-au născut 136.144 de copii cu mamă româncă și tată român/străin. În 2013 s-a atins un număr de 15.796 de nou-născuți români în Italia (o cincime din totalul copiilor născuți în Italia cu ambii părinți străini), iar în anul următor au venit pe lume 14.912 de copii români. În 2015, româncele au născut în Italia 19.123 de copii, iar în 2016, 15.417 de copii.

ISTAT avertizează că în Italia se manifestă o scădere dramatică a numărului de nou-născuți și atrage atenția că, fără contribuția imigranților, deficitul demografic ar fi și mai amplu.