ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile din Danemarca au avertizat spitalele asupra izbucnirii unui val de boli infecțioase, după ce au apărut cazuri de difterie, tuberculoză și malarie. Boli despre care oficialii de la Copenhaga spun că sunt aduse de refugiații care au intrat în țară.

Difteria nu a mai fost înregistrată în Danemarca de mai bine de 20 de ani.

"Infecția poate fi foarte periculoasă dacă nu se vaccinează împotriva ei. Acest gen de infecție este foarte rară și a fost înregistrată în Danemarca ultima dată în 1998", a declarat un oficial din cadrul Institutului Medical al Serumului din Danemarca, vorbind despre pericolul reapariției difteriei.
"Nu există dubii că aceste boli infecțioase au venit odată cu refugiații care au intrat în țară. De aceea au apărut discuții dacă toți refugiații care intră în Danemarca trebuie controlați", a mai spus oficialul danez.

În prezent, Danemarca nu respectă recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății de a-i vaccina pe toți migranții care intră în țară, așa cum fac celelalte state europene, informează RT.
 
Danemarca are o politică foarte restrictivă în materie de imigrație. Cu toate astea, în perioada ianuarie - octombrie 2015, în Danemarca au ajuns 13.000 de migranți.