ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primul studiu de provocare umană Covid-19 din lume va începe într-o lună în Marea Britanie, expunând în mod deliberat până la 90 de tineri sănătoși la coronavirus, potrivit CNN.

Studiul a primit aprobarea etică în această săptămână, a declarat miercuri Departamentul pentru Afaceri, Energie și Strategie industrială (BEIS) din Reagtul Unit,  într-un comunicat.

In timpul procesului, până la 90 de voluntari cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani vor fi expuși la Covid-19 într-un mediu sigur și controlat pentru a crește înțelegerea modului în care virusul afectează oamenii, a declarat departamentul ministerial, adăugând că studiul va juca un rol-cheie în dezvoltarea eficientă a vaccinurilor și tratamentelor Covid-19. 
 
Ministerul a anunțat că Regatul Unit va fi prima țară din lume care va efectua acest tip de studii în timpul actualei pandemii, după ce aceste studii au fost aprobate de un comitet de etică.
 
Voluntarii vor fi injectați în condiții sigure și controlate pentru a stabili, într-o primă fază, cantitatea minimă de virus necesară pentru a genera infectarea, ceea ce va permite ulterior testarea vaccinurilor și a medicamentelor.
 
Odată stabilit acest indicator, intenția este de a administra vaccinuri considerate sigure unui număr mic de voluntari care vor fi infectați cu virusul, pentru a stabili reacția imună ce ar urma să ajute la o mai bună dozare și la accelerarea testelor cu aceste vaccinuri la o scară mai mare.
 
Exista voci care își fac griji cu privire la expunerea oamenilor la un virus pentru care nu există niciun tratament sigur și spun că voluntarii tineri și sănătoși nu sunt reprezentativi pentru populația mai largă.
 
BEIS a declarat că versiunea virusului utilizat va fi cea în circulație din martie 2020,   și nu tulpini noi - subliniind că „s-a dovedit că prezintă un risc scăzut la adulții tineri sănătoși”.
 
Ei au adăugat că, de asemenea, cercetătorii vor colabora foarte strâns cu Royal Free Hospital și North Central London Adult Critical Care Network din Marea Britanie pentru a se asigura că studiul nu va avea impact asupra capacității Serviciului Național de Sănătate de a îngriji pacienții în timpul pandemiei.