ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile saudite au reținut 11 prinți după ce ei s-au adunat la palatul regal din Riad pentru a protesta față de măsurile de austeritate care includ suspendarea plății facturilor utilitare, informează Reuters care citează presa din Arabia Saudită.

Arabia Saudită a introdus o serie de reforme care includ tăierea subvențiilor, introducerea taxei pe valoare adăugată și suspendarea indemnizațiilor speciale pentru membrii familiei regale, în încercarea de a reduce deficitul bugetar estimat pentru anul acesta la 195 de miliarde de riali saudiți (aproximativ 43,1 miliarde de euro), informează Stiripesurse.

Astfel, prinții s-au adunat la palatul Qasr a-Hokm și au solicitat anularea decretului regal care prevede stoparea plății facturilor pentru consumul de apă și electricitate ale membrilor familiei. În plus, ei au cerut o compensație pentru condamnarea la moarte a unuia dintre rudele lor.

„Au fost informați de greșeala făcută prin aceste cereri, însă au refuzat să părăsească Qasr al-Hokm”, au transmis surse.

„Un ordin a fost dat gărzilor regale să intervină și ei au fost reținuți și închiși la al-Hayer în așteptarea unui proces”, au mai susținut sursele.

Nu au fost oferite informații cu privire la identitatea prinților, dar liderul grupului a fost identificat cu inițialele S.A.S.