ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alteța Sa Regală Prințul Charles de Wales a fost primit miercuri, 16 martie 2016, de către Preafericitul Părinte Irineu, Patriarhul Serbiei, în sala festivă a Palatului Patriarhal din Belgrad, după cum informează Biroul de presă al Patriarhiei Sârbe, anunță basilica.ro.

Prințul Charles, alături de soția sa Camilla, Ducesă de Cornwall, se află într-o vizită oficială timp de șase zile în mai multe state balcanice, pentru a promova pacea și reconcilierea în regiune.

Miercuri, în prima zi a vizitei în Serbia, Prințul de Wales și Ducesa de Cornwall au vizitat Palatul Patriarhal din Belgrad, unde au fost întâmpinați de Preafericitul Părinte Irineu, Patriarhul Serbiei. Împreună au vizitat paraclisul patriarhal Sfântul Simeon Izvorâtorul de Mir.

În continuare, a avut loc o conversație cu monahi ai Mănăstirii Hilandar din Sfântul Munte Athos, în timpul căreia i-au fost prezentate Alteței Sale Regale lucrările de reconstrucție efectuate la această mănăstire.

După aceasta, Prințul Charles și Ducesa Camilla au vizitat Catedrala Sfântul Sava din Belgrad. Aici, au fost întâmpinați de Preasfințitul Părinte Arsenije, Episcop de Toplica. Le-au fost prezentate atât catedrala cât și cripta.

Tot miercuri, Prințul de Wales și Ducesa de Cornwall s-au întâlnit cu Președintele Serbiei, Tomislav Nikolic, la Reședința Prezidențială din Belgrad, după ce la aterizarea pe aeroport au fost întâmpinați de Primul Ministru al Serbiei, Aleksandar Vucic.

Joi, 17 martie 2016, Prințul Charles și soția sa, Ducesa de Cornwall, vor vizita Mănăstirea Sfinților Arhangheli – Kovilj, în apropierea orașului Novi Sad, în nordul Serbiei.

Prințul Charles a mai fost prezent în această regiune în anul 2007, când, împreună cu soția sa, au vizitat Bosnia Herțegovina. De asemenea, el s-a mai aflat pe teritoriul Serbiei în anul 1999 când a vizitat Kosovo.

Înainte de acest an, Prințul Charles a mai efectuat o vizită oficială în Serbia, Croația, Muntenegru și în Bosnia Herțegovina în anul 1978. De atunci, prințul britanic a mai călătorit în Croația de trei ori, în Bosnia Herțegovina de două ori și în Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei o dată, în anii 1990.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews