ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prințul Charles de Wales s-a întâlnit joi dimineață cu Arhiepiscopul Ieronim al Atenei și al întregii Elade.

După ce l-a întâmpinat pe moștenitorul coroanei britanice la sediul Arhiepiscopiei Atenei, Preafericitul Părinte Ieronim II a vorbit despre lucrarea filantropică a Bisericii și despre relațiile bilaterale dintre Grecia și Marea Britanie.

„Ne este cunoscut faptul că iubiți patria noastră, că respectați ortodoxia noastră, iar acest fapt a fost dovedit, după cum știm, prin desele și numeroasele vizite la mănăstirile din Sfântul Munte, precum și la mănăstirile din România”, a spus Arhiepiscopul Ieronim în cuvântul de bun venit, potrivit Basilica.ro.

„Știm că sunteți interesat de studii teologice și de căutările interioare, dar și de cultură, artă și istorie”, a continuat Arhiepiscopul Atenei.

În continuare, Arhiepiscopul Ieronim i-a oferit Prințului de Wales o icoană reprezentând-o pe Sfânta Fecioară Maria.

Prințul Charles i-a mulțumit Preafericitului Părinte Ieronim pentru primirea călduroasă.

„Sunt foarte emoționat pentru că m-ați primit în acest loc în această vizită în Atena și este o mare bucurie pentru mine să vă întâlnesc după atâția ani”, a declarat Prințul Charles potrivit Iefimerida.

„După cum am menționat deja, am vizitat Sfântul Munte în diferite circumstanțe și multe mănăstiri din România. Și făcând acest lucru, am dobândit o apreciere deosebită față de tradițiile Bisericii Ortodoxe”.

„Știu, de asemenea, că sub conducerea Preafericirii Voastre au fost făcute multe prin intermediul organizației Apostoli pentru ajutorarea oamenilor din Grecia care sunt în nevoi în aceste vremuri”, a spus Prințul Charles joi, 10 mai 2018.

„Dacă îmi permiteți, sunt plin de admirație pentru modul în care Biserica Ortodoxă Greacă răspunde nevoilor și problemelor acestor oameni, indiferent dacă provin din Grecia sau din alte țări”.

„După cum m-ați auzit ieri seară spunând, sunt bucuros să pot continua să contribui într-o mică măsură prin intermediul propriei mele organizații caritabile la încurajarea și dezvoltarea oportunităților de viitor ale tinerilor greci”, a adăugat Prințul de Wales.

„Voi transmite mesajul foarte amabil al Preafericirii Voastre Arhiepiscopului de Canterbury și cred că și el va aștepta o vizită din partea Preafericirii Voastre la un moment dat. Mă simt deosebit de recunoscător pentru primirea călduroasă și pentru minunatul dar al icoanei. Mă tem că darul meu în schimb nu este de foarte adecvat”, a spus moștenitorul coroanei britanice în încheierea discursului său de la sediul Arhiepiscopiei Atenei.

Prințul Charles se află într-o vizită oficială de trei zile în Grecia împreună cu soția sa, Ducesa Camilla de Cornwall.