ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prințul Charles a militat pentru modificarea acordurilor în domeniul climei fără a dezvălui că o companie offshore la care era acționar avea interese financiare în acest domeniu, arată documente citate de postul BBC.

Potrivit unor documente dezvăluite în campania numită „Paradise Papers” („Documente din paradisuri fiscale”), în 2007, prințul Charles a achiziționat în secret acțiuni în valoare de 113.500 de dolari într-o companie din Insulele Bermude care ar fi beneficiat de pe urma modificării tratatelor, potrivit BBC Panorama.

Prințul Charles era prieten cu directorul trustului Managementul Forestier Sustenabil, activ ca investitor etic în zonele tropicale și subtropicale.

Prințul Charles susține că nu a avut nicio implicare directă în deciziile de investițiile făcute de acest trust.

Prințul Charles al Marii Britanii nu a exprimat niciodată opinii din interese financiare, anunță reprezentanți ai Casei regale britanice, citați de BBC News online.

„Prințul Charles nu a optat să vorbească pe o anumită temă doar cu argumentul că o companie are investiții în domeniu”, a transmis un purtător de cuvânt al Casei Clarence.

Sir Alistair Graham, fost președinte al Comisiei pentru Standarde în Spațiul Public, consideră că activitățile prințului Charles constituie o situație gravă de conflict de interese. „Există conflicte de interese între investițiile făcute și obiectivele publice ale prințului Charles. Sunt foarte nefericit că cineva de rangul și cu influența sa este implicat într-un conflict de interese atât de grav”, a spus Graham.