ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderii mondiali sunt gata să profite de ocazia de a crea o nouă ordine mondială bazată pe principiile socialismului, este concluzia lui Chris Talgo într-un articol din Lifesitenews. Din care mai aflăm și ce alți lideri se închină deja la Marea Resetare.

În timpul Marii Recesiuni, Rahm Emanuel a spune: „Nu  vei dori niciodată să se irosească o criză gravă. Vreau să spun prin asta că este o oportunitate de a face lucruri pe care știi că înainte nu le puteai face”.

Asta sună familiar în cazul unor declarații ale unui grup de elite globale care fac presiuni pentru o ”Mare Resetare” condusă de Forumul Economic Mondial, în urma crizei coronavirusului, consideră LSN.

De exemplu, în timp ce vorbea la Forumul Economic Mondial, la începutul acestui an, prințul Charles spunea: „Avem o ocazie uriașă pentru a profita  de această criză - undele de șoc fără precedent ar putea face oamenii să fie mai receptivi la marile viziuni ale Schimbării”.

Alteța Sa Regală a adăugat: „Pe măsură ce trecem de la salvare la recuperare, avem o oportunitate unică, dar care se micșorează rapid, de a trage anumite învățăminte și de a ne reseta pe o cale mai durabilă. Este o oportunitate pe care nu am mai avut-o și nu s-ar putea să o mai avem”.

Klaus Schwab, fondator și președinte executiv al Forumului Economic Mondial (WEF), a spus-o și mai clar: „Marea Resetare ne va ajuta să integrăm toate părțile interesate ale societății globale într-o comunitate de interee, scopuri și acțiuni comune”.

Cu alte cuvinte, Schwab și așa-numitele „părți interesate ale societății globale” ar dori să folosească criza COVID-19 și consecințele acesteia pentru a pune în aplicare o nouă ordine mondială, numită Marea Resetare.

Deci, ce ar presupune această Mare Resetare?

Potrivit lui Schwab, „Agenda GMarii Resetări” ar avea trei componente principale. Prima ar orienta piața către rezultate mai echitabile. Mai mult, guvernele ar trebui să pună în aplicare reforme întemeiate încă din timp care să promoveze rezultate mai echitabile. În funcție de țară, acestea pot include modificări ale impozitelor pe avere, retragerea subvențiilor pentru combustibilii fosili și noi reguli care reglementează proprietatea intelectuală, comerțul și concurența."

Altfel spus, Marea Resetare va introduce politici socialiste la scară mondială.

A doua componentă a Marii Resetări ar asigura că investițiile avansează obiective comune, cum ar fi egalitatea și sustenabilitatea. Acest lucru înseamnă, de exemplu, construirea unei infrastructuri urbane „verzi” și crearea de stimulente pentru industrii.

Un șir de instituții și lideri proeminenți au susținut Marea Resetare, inclusiv Națiunile Unite, Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială, Greenpeace, Confederația Sindicală Internațională, McKinsey & Company, John Kerry, Al Gore.

Premierul canadian Justin Trudeau a declarat recent: „Canada consideră că este esențial un răspuns puternic și coordonat în întreaga lume și între sectoare. Această pandemie a oferit o oportunitate pentru o resetare. Aceasta este șansa noastră de a accelera eforturile noastre pre-pandemice de a reimagina economia”.

Semnele indică faptul că o ipotetică administrație Biden era deja pregătită. Planul Biden Build Back Better este strans legat de Mare Resetare. Mai mult, mulți dintre consilierii săi și potențiali membri ai personalului său și-au exprimat deja sprijinul pentru Marea Resetare, inclusiv John Kerry.