ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arcașii români au luat sâmbătă aurul la Jocurile Invictus de la Toronto, iar Ionuț Butoi pe cea de argint în probă individuală.
 
Este o performanță uriașă obținută de niște luptători adevărați. Felicitări Ionuț Butoi, Dorin Petruț și Nicușor Pegulescu! Ne-ați făcut cu adevărat fericiți. România se mândrește cu astfel de oameni”, a transmis Ministerul Apărării Naționale într-un mesaj postat pe Facebook.

Medaliile de la tir măresc numărul distincțiilor tricolore la patru, după cea de argint la canotaj (simulator), obținută de Ciprian Iriciuc, și cea de bronz la 1.500 de metri (Laurențiu Șerban).


În a doua zi a competiției Invictus, Prințul Harry a urmărit evoluția sportivilor paralimpici din tribuna suporterilor români. La un moment dat, Harry este surprins în timp ce așază o eșarfă în culorile tricolorului pe umerii unui bărbat care stă în fața lui. Gestul prințului a fost primit cu aplauze, iar imaginea a luat cu asalt rețelele sociale, potrivit Observator.ro.

Aflat în Canada, prințul Harry a dat startul sâmbătă Jocurilor Paralimpice Invictus, având-o alături pe Melania Trump, prima doamnă a Statelor Unite, iar câteva rânduri mai în spate pe iubita sa, Meghan Markle.

După ce a participat la două misiuni în Afganistan, nepotul reginei Elisabeta a II-a este unul dintre inițiatorii acestor competiții sportive organizate după modelul jocurilor paralimpice și a cărei primă ediție s-a desfășurat în septembrie 2014, la Londra.