ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!




Apelurile de a recunoaște responsabilitatea prințului moștenitor saudit Mohammad bin Salman în asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi constituie o 'linie roșie', a declarat miercuri ministrul de externe al Arabiei Saudite, Adel al-Jubeir, citat de AFP preluată de Agerpres.

Într-un interviu acordat postului de televiziune britanic BBC, șeful diplomației saudite a afirmat că nicio discuție care îl denigrează pe prințul moștenitor sau pe tatăl său, monarhul saudit, nu va fi tolerată. 

„În Arabia Saudită, guvernul nostru constituie o linie roșie. Gardianul celor două moschei sacre și prințul moștenitor sunt o linie roșie', a insistat el. 

„Ei reprezintă fiecare cetățean și fiecare cetățean saudit îi reprezintă. Și nu vom tolera nicio discuție despre ceva care îl denigrează pe monarhul nostru sau pe prințul moștenitor', a adăugat ministrul saudit. 

Potrivit unor informații, citate de AFP, Khashoggi a fost atras la Consulatul țării sale din Istanbul în data de 2 octombrie, unde a fost ucis cu cruzime și dezmembrat. Rezident american, care colabora de mai mult timp cu publicația The Washington Post, el era un critic virulent al prințului moștenitor saudit.