ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Apărarea valorilor tradiționale, protejarea familiei și lupta împotriva avortului sunt prioritățile electorale asumate, la convenția națională de sâmbătă de la Lubin, de conservatorii polonezi din partidul Lege și Justiție (PiS), mari favoriți în alegerile legislative din 13 octombrie, transmite AFP, citată de Agerpres.


Potrivit sursei citate, președintele formațiunii de guvernare, Jaroslaw Kaczynski, și-a declarat puternica opoziție față de avort și eutanasie.

„Protejarea vieții este văzută de noi într-un mod foarte larg (...) Înseamnă și protecția împotriva eutanasiei, a avortului la cerere, împotriva acestei întregi ideologii care pune la îndoială astăzi valoarea vieții umane”, a declarat Kaczynski.

Totodată, Jaroslaw Kaczynski a subliniat importanța familiei, constituită exclusiv pe relația dintre o femeie și un bărbat, precum și rolul Bisericii catolice.

„Fie că este credincios, agnostic sau ateu, fiecare polonez trebuie să știe care este rolul Bisericii”, a subliniat Jaroslaw Kaczynski.

Potrivit sursei, Jaroslaw Kaczynski  a promis continuarea reformelor în justiție, chiar dacă ele deja au provocat din partea Comisiei Europene o serie de proceduri fără precedent împotriva Poloniei. Președintele partidului de guvernământ s-a angajat și în ce privește continuarea programelor de redistribuire socială, cu scopul "construirii versiunii poloneze a statului providență”.

Conform unui sondaj recent, partidul PiS este susținut de 43,4% dintre alegători, un scor cu care și-ar păstra majoritatea absolută în parlament obținută în 2015.