Apărarea valorilor tradiționale, protejarea familiei și lupta împotriva avortului sunt prioritățile electorale asumate, la convenția națională de sâmbătă de la Lubin, de conservatorii polonezi din partidul Lege și Justiție (PiS), mari favoriți în alegerile legislative din 13 octombrie, transmite AFP, citată de Agerpres.


Potrivit sursei citate, președintele formațiunii de guvernare, Jaroslaw Kaczynski, și-a declarat puternica opoziție față de avort și eutanasie.

„Protejarea vieții este văzută de noi într-un mod foarte larg (...) Înseamnă și protecția împotriva eutanasiei, a avortului la cerere, împotriva acestei întregi ideologii care pune la îndoială astăzi valoarea vieții umane”, a declarat Kaczynski.

Totodată, Jaroslaw Kaczynski a subliniat importanța familiei, constituită exclusiv pe relația dintre o femeie și un bărbat, precum și rolul Bisericii catolice.

„Fie că este credincios, agnostic sau ateu, fiecare polonez trebuie să știe care este rolul Bisericii”, a subliniat Jaroslaw Kaczynski.

Potrivit sursei, Jaroslaw Kaczynski  a promis continuarea reformelor în justiție, chiar dacă ele deja au provocat din partea Comisiei Europene o serie de proceduri fără precedent împotriva Poloniei. Președintele partidului de guvernământ s-a angajat și în ce privește continuarea programelor de redistribuire socială, cu scopul "construirii versiunii poloneze a statului providență”.

Conform unui sondaj recent, partidul PiS este susținut de 43,4% dintre alegători, un scor cu care și-ar păstra majoritatea absolută în parlament obținută în 2015.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews