Comisia Europeană a inițiat o procedură de infringement împotriva Ungariei în legătură cu pachetul său de legi recent adoptat și intitulat „Stop Soros'”, relatează agenția MTI.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a declarat într-un briefing de presă că executivul comunitar i-a trimis guvernului ungar o scrisoare cu notificarea oficială referitoare la legile „Stop Soros'” și la amendamentele constituționale conexe.

Executivul comunitar le-a dat un termen de două luni autorităților ungare pentru a da un răspuns la preocupările Bruxellesului pe această temă.

Parlamentul de la Budapesta a adoptat legile în cauză în luna iunie, având drept scop de a sancționa „promovarea sau organizarea migrației ilegale'”.

Tot joi, Comisia Europeană a anunțat că va aduce Ungaria în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene în legătură cu legea sa privind azilul, inițiind cea de-a treia etapă a procedurii în curs de infringement împotriva Budapestei în legătură cu acest act norativ.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.