ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Comisia Europeană a inițiat o procedură de infringement împotriva Ungariei în legătură cu pachetul său de legi recent adoptat și intitulat „Stop Soros'”, relatează agenția MTI.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a declarat într-un briefing de presă că executivul comunitar i-a trimis guvernului ungar o scrisoare cu notificarea oficială referitoare la legile „Stop Soros'” și la amendamentele constituționale conexe.

Executivul comunitar le-a dat un termen de două luni autorităților ungare pentru a da un răspuns la preocupările Bruxellesului pe această temă.

Parlamentul de la Budapesta a adoptat legile în cauză în luna iunie, având drept scop de a sancționa „promovarea sau organizarea migrației ilegale'”.

Tot joi, Comisia Europeană a anunțat că va aduce Ungaria în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene în legătură cu legea sa privind azilul, inițiind cea de-a treia etapă a procedurii în curs de infringement împotriva Budapestei în legătură cu acest act norativ.