ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un medic a intentat un proces în valoare de 25 de milioane de dolari împotriva primului spital din Statele Unite care a impus obligativitatea vaccinării anti-COVID-19.

Un judecător din Texas a respins un proces care a fost intentat împotriva primului spital din Statele Unite care a impus un ordin de vaccinare anti-COVID-19, relatează Epoch Times. Medicul care a intentat procesul spune că plănuiește să facă recurs.

Dr. Mary Bowden a intentat procesul împotriva Houston Methodist, susținând că sistemul a defăimat-o spunând că opiniile ei despre vaccinurile și tratamentele anti-COVID-19 sunt „dăunătoare pentru comunitate” și că Bowden „răspândește dezinformări periculoase”. 

La cererea spitalului, judecătorul comitatului Harris, Mike Engelhart, a respins procesul pe 31 ianuarie, potrivit procesului de judecată.

„Acum putem să lăsăm acest lucru în urmă și să ne concentrăm pe pacienții, angajații și comunitatea noastră”, a declarat Dr. Marc Boom, directorul general al Houston Methodist, într-o declarație către agențiile de știri.

„Ca lucrători în domeniul sănătății, avem un jurământ sacru de a «nu face rău», iar o parte a acestui jurământ înseamnă să facem tot posibilul de a preveni răspândirea de dezinformări care dăunează comunității noastre”, a adăugat acesta.

Bowden a promis că va face recurs la hotărâre.

Într-o postare pe Twitter, ea i-a avertizat pe medici că decizia înseamnă că „orice spital poate acum să nu fie de acord cu opiniile dumneavoastră medicale, să lanseze o campanie de PR la nivel global prin care să vă prezinte ca fiind o persoană periculoasă și să nu sufere nicio consecință”.

„Cu siguranță vom face recurs și vom rezolva acest caz într-o instanță echitabilă”, a mai spus Bowden.

Procesul a fost declanșat în urma declarațiilor publice ale spitalului Houston Methodist, care a afirmat că Bowden exprimă opinii care „sunt dăunătoare comunității” și „nu reflectă dovezi medicale de încredere sau valorile Houston Methodist”. Potrivit spitalului, Bowden „răspândește informații greșite periculoase care nu se bazează pe știință”.

Boom, CEO-ul spitalului, a făcut afirmații similare în timpul unei apariții televizate.

Bowden a declarat că a prescris Ivermectină pacienților ei și că medicamentul a tratat COVID-19.

De asemenea, ea a devenit suspicioasă cu privire la vaccinurile anti-COVID-19 după ce s-au prezentat la ea mai mulți pacienți complet vaccinați.

Declarațiile spitalului au fost defăimătoare, întrucât Bowden „a publicat despre fapte adevărate, întemeiate științific” și nu a răspândit niciodată informații greșite, potrivit procesului.

Bowden a demisionat de la Houston Methodist la scurt timp după ce au fost făcute declarațiile din partea spitalului.

Pe 1 aprilie 2021, Houston Methodist și-a anunțat introducerea obligativității vaccinării. Peste 150 de lucrători au fost concediați sau suspendați din cauza refuzului de a se vaccina.

Vaccinurile nu previn transmiterea COVID-19 și au avut rezultate din ce în ce mai proaste împotriva bolii pe măsură ce au apărut variante noi.

Aproape jumătate din spitalizările legate de COVID-19 raportate de spital la sfârșitul anului 2021 au fost în rândul persoanelor vaccinate, au descoperit cercetătorii.

Sistemul s-a confruntat cu o lipsă de personal în 2022, în ciuda obligativității vaccinării.

După ce rapelurile au fost eliminate în Statele Unite din cauza scăderii eficacității vaccinului, Houston Methodist a introdus obligativitatea rapelurilor pentru personalul său. Însă sistemul a ales să nu impună vaccinurile de rapel actualizate care au fost autorizate în toamna anului 2022 fără a exista date clinice.