ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproximativ 150.000 de ortodocși ruși au ieșit în stradă în cadrul procesiunilor organizate cu prilejul sărbătoririi a 295 de ani de la aducerea moaștelor Sfântului Alexandru Nevski (1220 1263) la Sankt Petersburg, la 12 septembrie 1724, de către țarul Petru cel Mare, informează Ziarul Lumina. 

Potrivit sursei citate, sărbătoarea a început la Catedrala Kazan, unde ÎPS Părinte Varsanufie, Mitropolit de Sankt Petersburg și Ladoga, a săvârșit Sfânta Liturghie împreună cu alți ierarhi, printre care s-a numărat și ÎPS  Siluan, rectorul Academiei Teologice din Sankt Petersburg. La slujbă au participat mai mulți membri de frunte ai guvernului rus, demnitari străini, precum și rectorul Universității de Stat din Sankt Petersburg. 

La Sfânta Liturghie săvârșită în Catedrala „Sfânta Treime” a Lavrei „Sfântul Alexandru Nevski” au participat numeroși oficiali sârbi, de aici plecându-se apoi în marea procesiune de-a lungul Bulevardului Nevski, mulțimea de credincioși având în frunte numeroși clerici care purtau Icoana Maicii Domnului din Kazan, precum și icoana Sfântului Alexandru Nevski.