Aproximativ 150.000 de ortodocși ruși au ieșit în stradă în cadrul procesiunilor organizate cu prilejul sărbătoririi a 295 de ani de la aducerea moaștelor Sfântului Alexandru Nevski (1220 1263) la Sankt Petersburg, la 12 septembrie 1724, de către țarul Petru cel Mare, informează Ziarul Lumina. 

Potrivit sursei citate, sărbătoarea a început la Catedrala Kazan, unde ÎPS Părinte Varsanufie, Mitropolit de Sankt Petersburg și Ladoga, a săvârșit Sfânta Liturghie împreună cu alți ierarhi, printre care s-a numărat și ÎPS  Siluan, rectorul Academiei Teologice din Sankt Petersburg. La slujbă au participat mai mulți membri de frunte ai guvernului rus, demnitari străini, precum și rectorul Universității de Stat din Sankt Petersburg. 

La Sfânta Liturghie săvârșită în Catedrala „Sfânta Treime” a Lavrei „Sfântul Alexandru Nevski” au participat numeroși oficiali sârbi, de aici plecându-se apoi în marea procesiune de-a lungul Bulevardului Nevski, mulțimea de credincioși având în frunte numeroși clerici care purtau Icoana Maicii Domnului din Kazan, precum și icoana Sfântului Alexandru Nevski.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews