Procurorii italieni au demarat o investigație privind acuzațiile potrivit cărora formațiunea politică a lui Matteo Salvini, Liga, a primit o finanțare ilegală din Rusia, au informat joi aceștia, relatează Radio Europa Liberă.
 
Presa italiană a relatat joi că biroul procurorul șef din Milano, Francesco Greco, a pornit deja o investigație privind „corupția internațională”.

Miercuri, site-ul Buzzfeed a relatat că fostul purtător de cuvânt al lui Salvini, Gianluca Savoini, a discutat aranjamente de finanțare ilegală cu oficiali ruși la Moscova.

Procurorii italieni nu au confirmat dacă ancheta a fost demarată în urma informațiilor publicate de Buzzfeed.

Salvini a negat toate acuzațiile și a promis că va da în judecată jurnaliștii de la Buzzfeed. El a declarat într-un comunicat că partidul său „nu a primit niciodată nicio rublă, euro, dolar sau litru de vodcă de la Rusia”

Site-ul a publicat un transcript al unei înregistrări făcute din data de 18 octombrie, în cadrul unei întrevederi între Salvini și alți bărbați neidentificați, doi italieni și trei ruși, care a avut loc la Moscova. Exact în perioada în care Matteo Salvini a efectuat o vizită la Moscova în perioada respectivă.
 
Acordul despre care se discută în înregistrare are ca scop ascunderea sursei finanțării: conform acordului, o companie rusească ar vinde trei milioane de tone de combustibil companiei italiene Eni pe parcursul unui an, iar Liga ar primi o parte din acești bani.

Săptămâna trecută, într-un interviu acordat publicației Corra della Sera, președintele rus Vladimir Putin saluta „atitudinea pozitivă a lui Salvini față de Rusia”, negând orice ingerințe în politica internă a Italiei.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews