ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorul General al SUA, Merrick Garland, a numit joi un Procuror Special pentru a ancheta cazul documentelor clasificate deținute de Joe Biden din vremea în care era vicepreședinte.

Procurorul Special care îl poate înfunda sau spăla pe Biden se numește Robert Hur (foto) și a fost implicat până în gât în RussiaGate, înscenarea grosolană a unei presupuse conspirații a lui Donald Trump cu Rusia.

În conformitate cu un document al Departamentului de Justiție, Hur se află pe lista oficialilor din departament care „au condus, participat sau cunosc personal legăturile și discuțiile cu”Christopher Steele, autorul faimosului dosar care a stat la baza RussiaGate.

Christopher Steele, un fost agent al MI6, a fost plătit de Hillary Clinton pentru a furniza „informații murdare” despre rivalul său, Donald Trump, înaintea alegerilor prezidențiale din 2016.

Steele a însăilat un „dosar” de circa 40 de pagini, bazat exclusiv pe zvonuri care afirmau că rușii s-ar afla în posesia unor înregistrări compromițătoare cu Trump. Inclusiv o orgie cu prostituate care ar fi avut loc la un hotel din Moscova.

Audiat de FBI, Steele a recunoscut că nu are nici o dovadă pentru ce scrie în dosar. Însă FBI a împins dosarul Steele mai departe, în justiție și... în presă.

Ascunzând lipsa dovezilor, FBI a obținut în instanță mandate de urmărire ale unor importanți membri ai echipei de campanie electorală a lui Trump.

Mai mult, după alegerea lui Trump ca președinte, FBI a continuat să alimenteze cu informații false presa, iar Departamentul de Justiție a ascuns și el că informațiile erau false, ceea ce a permis rostogolirea scandalului RussiaGate de-a lungul întregului mandat al lui Trump.

Robert Hur a fost angajat ca asociat principal al Procurorului General Adjunct Rod Rosenstein în mandatul lui Donald Trump.

Anterior, Hur a fost asistent special al lui Christopher Wray, în perioada când acesta a condus Divizia de Infracțiuni Penale din Departamentul de Justiție, înainte de a deveni director al FBI.

Atât Rosenstein cât și Wray au avut un rol covârșitor în înscenarea RussiaGate.

Dar și în percheziția fără precedent dictată de Departamentul de Justiție și efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump din Florida, în urma căreia au fost confiscate cutii întregi cu documente.

Și pentru acel caz a fost numit un procuror special, un anume Jack Smith.

În ceea ce îl privește pe Joe Biden, până acum, au fost descoperite două seturi de documente clasificate aflate în posesia lui Joe Biden: unul într-un birou din Washington al așa-numitului Penn Biden Center al Universității Pennsylvania, și altul în garajul casei sale din Delaware, unde este ținut și faimosul său automobil Corvette.