Procurorul general al SUA, William Barr, a declarat luni că există „nereguli grave” în închisoarea unde a fost găsit decedat la sfârșitul săptămânii trecute afaceristul Jeffrey Epstein, acuzat de trafic de minori în vederea exploatării sexuale, informează Agerpres.

William Barr a promis că Departamentul Justiției va continua să lucreze la dosarele tuturor persoanelor suspectate de complicitate cu Jeffrey Epstein. 

„Victimele merită dreptate și ne vom asigura că au parte de ea”, a afirmat procurorul general al SUA.

Acesta și-a exprimat indignarea față de eșecul penitenciarului din Manhattan de a-l controla corespunzător pe Jeffrey Epstein. 

„Acum aflăm despre nereguli grave în această instituție, care sunt foarte îngrijorătoare și necesită o investigație riguroasă”, a fost de părere Barr.

Jeffrey Epstein, în vârstă de 66 de ani, a fost găsit inconștient sâmbătă la primele ore ale dimineții, în celula închisorii din New York unde era arestat preventiv. Acesta nu mai era sub strictă supraveghere ca potențial sinucigaș, fiind doar monitorizat îndeaproape, după o posibilă tentativă de sinucidere în luna iulie.

Afaceristul avea legături strânse cu politicieni și persoane influente din SUA și din alte țări, inclusiv cu președinții Donald Trump și Bill Clinton, deși ambii neagă orice contact cu inculpatul în ultimii ani. 

Jeffrey Epstein și-a recunoscut vinovăția în 2008 în statul Florida, unde fusese acuzat de infracțiuni sexuale minore. Deși a avut de executat o condamnare la un an și o lună de închisoare, acesta nu a fost înregistrat ca infractor sexual cu acea ocazie. 

Miliardarul american a fost arestat pe un aeroport în luna iulie, la întoarcerea din Franța, în urma dezvăluirilor publicației Miami Herald despre acordul încheiat de el cu procuratura în 2008. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews