ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorul general al SUA, William Barr, a declarat luni că există „nereguli grave” în închisoarea unde a fost găsit decedat la sfârșitul săptămânii trecute afaceristul Jeffrey Epstein, acuzat de trafic de minori în vederea exploatării sexuale, informează Agerpres.

William Barr a promis că Departamentul Justiției va continua să lucreze la dosarele tuturor persoanelor suspectate de complicitate cu Jeffrey Epstein. 

„Victimele merită dreptate și ne vom asigura că au parte de ea”, a afirmat procurorul general al SUA.

Acesta și-a exprimat indignarea față de eșecul penitenciarului din Manhattan de a-l controla corespunzător pe Jeffrey Epstein. 

„Acum aflăm despre nereguli grave în această instituție, care sunt foarte îngrijorătoare și necesită o investigație riguroasă”, a fost de părere Barr.

Jeffrey Epstein, în vârstă de 66 de ani, a fost găsit inconștient sâmbătă la primele ore ale dimineții, în celula închisorii din New York unde era arestat preventiv. Acesta nu mai era sub strictă supraveghere ca potențial sinucigaș, fiind doar monitorizat îndeaproape, după o posibilă tentativă de sinucidere în luna iulie.

Afaceristul avea legături strânse cu politicieni și persoane influente din SUA și din alte țări, inclusiv cu președinții Donald Trump și Bill Clinton, deși ambii neagă orice contact cu inculpatul în ultimii ani. 

Jeffrey Epstein și-a recunoscut vinovăția în 2008 în statul Florida, unde fusese acuzat de infracțiuni sexuale minore. Deși a avut de executat o condamnare la un an și o lună de închisoare, acesta nu a fost înregistrat ca infractor sexual cu acea ocazie. 

Miliardarul american a fost arestat pe un aeroport în luna iulie, la întoarcerea din Franța, în urma dezvăluirilor publicației Miami Herald despre acordul încheiat de el cu procuratura în 2008.