ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Procurorul general al SUA, William Barr, a transmis un mesaj puternic împotriva adepților ”militantismului laic”, pe care îl consideră responsabil ”de numeroase flageluri sociale în Statele Unite”. Barr, unul dintre pilonii administrației Donald Trump și un apărător al creștinilor, a participat miercuri la un mic dejun de rugăciune cu catolici, unde a rostit  un discurs similar cu cel rostit la Universitatea Notre Dame, în octombrie 2019.
 
„Continuăm o tradiție care se trage încă de la fondarea republicii. George Washington știa că religia „se află în centrul” guvernării americane, a spus Barr, invocând „legătura crucială dintre religie și libertate, atât de bine înțeleasă inițial, dar tot mai prost percepută azi”.

”Religia este un factor de reținere, de libertate care are un rol de jucat în viața publică”, a subliniat William Barr,  care a adăugat: ”În decursul ultimilor 50 de ani, morala tradițională s-a erodat și partizanii laicității au reușit frecvent să elimine religia din școlile noastre și din piața publică. Separarea bisericii și a statului nu înseamnă, și niciodată nu va înseamna, separarea religiei și a civismului”.
Potrivit procurorului general al SUA, îndepărtarea de religie și, de asemenea, diminuarea fenomenului religios a determinat și ”o creștere puternică a violențelor urbane, a consumului de droguri și destrămării familiilor”.


 ”Nu este niciodată prea târziu pentru a merge la via Domnului”, a declarat William Barr, care, ca șef al Departamentului de Justiție, a apărat, în timpul pandemiei, drepturile creștinilor de a merge la slujbe. El a cerut chiar ca lăcașele de cult să fie tratate cel puțin la fel de bine ca și întreprinderile sau protestatarii anti rasism. Sub conducerea procurorului general William Barr, Departamentul Justiției va lucra pentru a susține cazurile de încălcare a libertății religioase în toată țara, preciza o notă  transmisă procurorilor federali în luna mai, în timpul lockdown-ului. „Libertatea religioasă este un principiu fundamental în America, consacrat în Constituția noastră și în alte surse de drept federal”, a afirmat Barr.