ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Chiar și în perioade de stare urgență, când se pun restricții rezonabile și temporare asupra unor drepturi, Primul amendament și legea federală interzic discriminarea împotriva instituțiilor religioase și a credincioșilor. Este mesajul dat de procurorul general al SUA, William Barr, care  i-a avertizat pe oamenii politici să nu profite de lupta împotriva COVID-19 pentru a sancționa bisericile și pe credincioși.

„Astfel, guvernul nu poate impune restricții speciale asupra activității religioase care nu se aplică și activităților nereligioase similare ”, a afrimat Barr.

„De exemplu, dacă un guvern permite ca sălile de cinema, restaurantele, sălile de concerte și alte locuri similare să rămână deschise, fără a impune restricții, acesta nu poate ordona ca lăcașele de cult să se închidă, să limiteze dimensiunea congregațiilor sau să împiedice adunărilor religioase. Instituțiile religioase nu trebuie să fie ținta unor reglementări diferite ”, a continuat el.

Departamentul de Justiție a făcut această declarație în sprijinul unei biserici din Greenville, Mississippi, după ce autoritățile orașului au amendat credincioșii cu câte 500 de dolari pentru că au participat la o predică, în loc să o asculte la radio, așa cum li s-a cerut, a informat Politico. Ulterior, autoritățile au renunțat la amenzi.
 
Mai multe biserici din SUA au plănuit să organizeze servicii religioase cu credincioșii stând în mașinile lor, în Duminica Paștilor, astfel încât regulile distanțării sociale să nu fie încălcate.

În Kansas, guvernatorul democrat Laura Kelly a emis un ordin de limitare a întâlnirilor religioase la 10 sau mai puține persoane. Deși ordinul a fost anulat de un grup legislativ, Curtea Supremă a decis în favoarea guvernatorului sâmbătă seara, cu câteva ore înainte de slujba de Paști.