Procurorul general al Statelor Unite, William Barr, a dat publicității joi o versiune revizuită a mult-așteptatului raport de 448 de pagini al comisiei Robert Mueller, informează Breitbart

Raportul prezintă concluziile procurorului special Robert Mueller asupra efortului guvernului rus de a interveni în alegerile din 2016 din SUA și investigațiile întreprinse pentru a dovedi dacă membrii campaniei electorale a candidatului Donald Trump la președinția SUA au colaborat sau conspirat cu guvernul Rusiei în demersul lor.

Raportul Mueller menționează într-un rezumat al concluziilor sale privind presupusa colaborare cu Rusia:

"Deși ancheta a dovedit că guvernul rus a avut impresia că ar avea de câștigat de pe urma alegerii lui Trump ca președinte al SUA și a depus eforturi pentru a asigura acest rezultat, și deși organizatorii campaniei Trump se așteptau să obțină beneficii electorale din informațiile furate și publicate de către ruși, ancheta nu a dovedit că membrii campaniei Trump ar fi conspirat sau conlucrat cu guvernul rus în acțiunile de imixtiune electorală ale acestuia."

Totodată, raportul face referire la zece situații analizate de echipa procurorului Mueller pentru a stabili dacă președintele Trump a obstrucționat mersul anchetei.

William Barr a atras atenția că Mueller nu a ajuns la o acuzare clasică. Procurorul general, William Barr, împreună cu procurorul general adjunct, Rod Rosenstein, în consens cu avocații Departamentului de Justiție, au concluzionat că nu a avut loc nicio obstrucționare a Justiției. 

Raportul este structurat în patru categorii de informații: fapte constatate pe parcursul unei proceduri judiciare; fapte de natură să compromită surse și metode ale serviciilor secrete; fapte care interferează cu acțiunile în curs; fapte de natură să îngreuneze sau lezeze reputația celor neinculpați sau adiacenți anchetei.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews