ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Profesorul Hendrik Streeck, directorul Institutului de Virusologie de la Spitalul Universitar din Bonn,  consideră că noul coronavirus nu se transmite atât de ușor pe cum am fost avertizați.

Cercetările efectuate de profesorul Streeck în una dintre cele mai afectate zone din Germania arată că noul coronavirus nu a fost găsit pe nicio suprafață din casa unei familii infectate.

El a studiat zona Heinsberg, grav afectată de coronavirus, cu 1302 cazuri confirmate și 32 de decese la o populație de 250.000 de locuitori.

„Nu există cazuri dovedite de infecții la cumpărături sau la coafor. Virusul se răspândește în alte locuri: la petrecerile de la Iscghl, cluburile din Berlin sau la meciul de fotbal de la Bergamo”, a declarat la o televiziune germană, citată de Daily Mail, informează Mediafax.

Medicul a făcut referiri la marile focare din Europa, stațiunea de ski din Tirol care ar fi responsabilă pentru jumătate din infecțiile din țările nordice sau la mediul de fotbal din Champions League dintre Atalanta Bergamo și Valencia, disputat cu peste 40.000 de oameni în tribune.

Tot el mai spune că pacientul zero din Germania și-a infectat doar colegii, nu și pe alți oaspeți ai hotelului în care era cazat.

O echipă de 40 de cercetători vor studia mai atent acum la Heinsberg cum se răspândește virusul pentru a afla cum ajung oamenii să fie infectați fără să știe.

În cazul Heinsberg, autoritățile credeau că focarul epidemiei este granița cu Olanda, însă Hendrik Streeck le-a demonstrat că de fapt epidemia a pornit de la un carnaval organizat pe 15 februarie. Zece zile mai târziu două persoane au ajuns la spital cu probleme respiratorii grave, iar autoritățile au început să impună măsuri de distanțare socială.

Prof. Streeck nu este singurul cercetător german care pune la îndoială măsurile luate de autoritățile germane. Prof. Sucharit Bhakdi și alții, s-au întrebat dacă aceste măsuri dure sunt cu-adevărat necesare.