ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Michael Levitt este câștigătorul premiului Nobel pentru Chimie în 2013 și profesor de Biologie Structurală la Stanford School of Medicine și unul dintre oamenii de știință de vârf ai lumii.

Într-un interviu acordat publicației Unherd, Levitt spune că politica carantinării totale este o greșeală și argumentează cu anumite statistici.
 
Unul dintre avantajele analizei lui Levitt este că el a fost în China încă de la începutul anului și a putut observa evoluția coronavirusului încă de pe vremea când majoritatea habar nu avea despre ce este vorba. În mod remarcabil, acesta a calculat numărul maxim al victimelor în China: a prezis că vor fi maxim 3250 după punctul de maxim. La 16 martie, China înregistra 3 245 de morți.

„De ce am considerat că distanțarea socială nu este importantă este pentru că am avut două exemple în China și apoi Coreea, Iran și Italia. Mi-e greu să cred că aceste țări au practicat distanțarea socială la fel ca China: să nu uităm că chinezii au limitat focarul la provincia Hubei.

Revenind, un alt aspect m-a făcut să cred că distanțarea socială nu este importantă: numărul morților din New York City, din părți ale Angliei, Franței sau Nordului Italiei pare să se fi nivelat la o fracție similară din totalul populației. Practică toate exact același nivel al distanțării sociale? Nu cred”, a declarat pentru The Herd.

În continuare, câștigătorul Nobelului spune că politica carantinei totale este „o uriașă eroare” și propune o „carantină inteligentă”, focalizată pe măsuri eficiente care să-i protejeze pe oamenii în vârstă.

„Cred că politica imunizării de turmă este cea corectă. Cred că Marea Britanie era pe drumul cel bun, până să fie hrăniți cu numere greșite. Și au făcut o eroare uriașă. Cred că învingătorii detașați sunt Germania și Suedia.

Ei nu au pus în practică o carantină atât de strictă și s-au îmbolnăvit suficienți oameni pentru a obține o imunitate de turmă. Învinșii sunt țări precum Austria, Australia și Israel, care au avut o carantină foarte strictă și puține cazuri. Și-au făcut rău economiilor lor, au cauzat pierderi masive în plan social, și-au deteriorat anul educațional al copiilor și nu au obținut imunitatea de turmă.

Nu am niciun dubiu că atunci când vom privi în urmă, vom vedea că stricăciunile cauzate de carantină vor depăși cu mult numărul vieților salvate”, a spus Levitt.

Levitt cred că politica de acum va fi privită ca o mare greșeală care a lăsat o sarcină uriașă pe umerii generațiilor viitoare.