ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Profesorul Didier Raoult, cel care a spus încă din luna martie că virusul Covid-19 se poate trata cu hidroxiclorochină, afirmă că regretă faptul că a spus că nu vor muri mai mult de 10.000 de oameni din cauza coronavirusului, dar spune că trebuie așteptat raportul anual al cauzelor morților înainte de a  ne pronunța asupra periculozității virusului.

Într-un interviu acordat revistei Paris Match, Prof. Raoult afirmă că „în fiecare an, 2 milioane de oameni mor la nivel mondial din cauza infecțiilor respiratorii. În ianuarie 2017, într-o indiferență generală, gripa de iarnă a omorât 15.000 de oameni( în Franța - n.r.)”.

În altă ordine de idei, profesorul spune că găsirea unui vaccin pentru o boală care nu imunizează este o provocare idioată. El dă exemplu virusul HIV, pe care s-au cheltuit 30 de miliarde de dolari pentru un vaccin, fără rezultat.

„Vaccinurile nu sunt întotdeauna soluția cea mai bună. Găsirea unui vaccin pentru o boală care nu imunizează...este o provocare idioată. Au fost cheltuite peste 30 de miliarde de dolari pentru un vaccin contra HIV și iată rezultatul! Nu este război al laboratoarelor, ci al inteligenței. Este și-așa destul de greu să vaccinezi corect împotriva gripei, dar împotriva unui virus nou...Sincer, șansele ca un vaccin pentru o boală emergentă să fie o unealtă de sănătate publică sunt aproape de zero”, a spus medicul.

În ceea ce privește tratamentul propus, dr. Raoult spune că hidroxiclorochina este echivalentul „etalonului-aur” în ceea ce privește tratamentul pentru pneumonii (infecțiile respiratorii).

„Un studiu ce va fi publicat în curând va demonstra fiabilitatea tratamentului cu hidroxiclorochină. În ceea ce privește azitromicina, este cel mai prescris medicament din lume după aspirină. Tratamentul propus de mine deranjează pentru că este banal precum varza, de-aceea este atât de deranjant”, a declarat el.

Prof. Raoult a fost membru al Consiliului Științific creat de Guvernul Franței, dar a părăsit acest for pentru că, spune el, se caută consensul cu orice preț, în condițiile în care fiecare reprezintă instituția care l-a trimis acolo.

„Trebuia să facem pe plac celor de la Institutul Pasteur, Inserm, etc. Nu era nimic fiabil din punct de vedere științific acolo”, a adăugat el pentru Paris Match.