ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un profesor  de filosofie din SUA a intentat un proces împotriva angajatorului său, Universitatea Shawnee State din Ohio, reclamând faptul că este presat să folosească pronumele feminine pentru un student transgender, informează Washington Times.

Nicholas Meriwether, profesor de filozofie și membru al Bisericii Presbiteriene din America, susține că deși s-a oferit să folosească numele sau prenumele unui student de sex masculin care acum se consideră femeie, conducerea universității nu a fost de acord. Mai mult, universitatea îl obligă pe profesorul Meriwether să folosească apelative ca "Domnișoară" și "ea" atunci când vorbește cu studentul transgender, a reclamat profesorul.

Meriwether a explicat că, în primul rând, credința sa este cea care guvernează felul în care se gândește la natura umană, sex, sexualitate și alte probleme.
Refuzul  de a face pe placul conducerii universității a atras după sine și probleme pentru profesorul de filosofie. S-a dechis o anchetă, în urma căreia Meriwether  a fost acuzat oficial că „a creat un mediu ostil” pentru student. Oficialii din cadrul universității i-au pus la dosar un avertisment scris, fiind avertizat asupra „acțiunilor punitive suplimentare” în cazul în care nu reușește să se conformeze.

Alianța de Apărare a Libertății, care a depus acțiunea în instanță în numele lui Meriwether, a spune că „toleranța este o stradă cu două sensuri”.

„Universitățile trebuie să fie o piață a ideilor, nu o linie de asamblare pentru un anumit tip de gândire, dar, din câte se pare, Shawnee State a ignorat acest adevăr fundamental. Universitatea a refuzat să ia în considerare soluții care să respecte libertățile tuturor celor implicați”, spune un reprezentant al Alianței de Apărare a Libertății.
„În schimb, a ales să-și impună ideile asupra profesorului Meriwether sub amenințarea unei pedepse suplimentare dacă nu renunță la drepturile sale protejate de Primul Amendament".

Bătăliile pentru modul în care trebuie apelate persoanele transgender în școlile și universitățile din SUA s-au intensificat în ultimii ani. În martie 2017, Departamentul de Educație al New York-ului a emis o notă tuturor profesorilor și facultăților prin care sunt îndemnați să apeleze elevii transgender prin pronumele preferate, inclusiv „el", „ea”, „ei” sau "ze".