ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Eugenia Cheng, matematiciană la Universitatea Sheffield (Marea Britanie), a pus la punct formula ştiinţifică a unei pizza perfecte, luând în calcul raportul dintre blat, garnitură şi timpul optim de coacere. Toţi parametrii unei pizza - coacere, garnitură, mărime - au fost integraţi într-un algoritm, scrie Daily Mail.

Studiul i-a fost comandat tinerei matematiciene de către reţeaua PizzaExpress, care a constatat că pizza romană de 35 cm se vinde mai bine decât pizza clasică de 28 cm. Cheng a demonstrat că succesul celei cu diametrul mai mare constă în raportul dintre grosimea blatului şi garnitură şi a elaborat formula care dă cantitatea ideală de garnitură în funcţie de diametrul părţii de cocă. Ea a avertizat şi în privinţa unei supraîncărcări cu garnitură, ce ar putea duce la înmuierea blatului.
"Încerc mereu să găsesc legături între matematică şi hrană. Sunt două lucruri care îmi plac foarte mult. Îmi place să demonstrez că matematica se află peste tot în jurul nostru şi că putem recurge la ea pentru a oferi explicaţii logice unor lucruri pe care le simţim, cum ar fi faptul că pizza de mici dimensiuni are mai des blatul moale", a explicat Eugenia Cheng.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews