ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Civilizația occidentală este asediată de totalitarismul maoist, iar noi suntem pe punctul de  a ne pierde definitiv cultura, avertizează, într-un semnal de alarmă profesorul Michael Rectenwald, de la Universitatea din New York, cunoscut ca un critic vehement al corectitudinii politice.

Într-o postare pe Facebook,  Rectenwald, profesor de studii liberale la NYU,  rezumă amenințarea cu care se confruntă Occidentul în cel mai direct și concis mesaj: „Ne aflăm într-o revoluție culturală asemănătoare maoismului - cu puterea mass-media corporatistă, cu social media corporatistă, mediul academic,  cu majoritatea Americii corporatistă, cu statul profund, cu guvernul din umbră și majoritatea mecanismelor juridice din spatele lui”.
 
Profesorul american adaugă:
 
„Monștrii anti-occidentali, anti-suveranitate, anti-creștini și anti-libertate ne distrug moștenirile culturale, arta și civilizația contemporană”.

Mesajul său conține și un avertisment: „Întreaga noastră cultură este sub asediu și pe punctul de a se dezmembra  în fața unei justiții sociale absolute și continue”, în timp ce „totalitarismul de stânga este în plină desfășurare”. 
Potrivit profesorului american,  „suntem pe punctul de a ne pierde complet cultura, beneficiile civilizației occidentale și întreaga moștenire a istoriei civilizației occidentale”.

Pentru ca în final, să menționeze: „O renaștere majoră și un contraatac sunt necesare cât mai curând”.

Recenwald a suportat consecințe pentru opiniile sale din trecut. El se alătură multor liberali care au fost desființați de stânga odată ce au abandonat adevăratele principii liberale ale libertății de exprimare, dezbaterilor riguroase, curiozității intelectuale și adevăratei diversități de opinie.

În replică la controversele și atacurile provocat de postarea sa pe Facebook, profesorul american spune: „Cum îndrăznește stânga să ridice astfel de pretenții de superioritate morală? Stânga aflată lla putere este cea care a ucis în masă și a întemnițat mai mulți oameni decât orice alt contingent din istoria politică. Așa că nu veniți aici să-mi dați lecții de morală, mie sau altora, monștrilor!.”

Acest mesaj care  provocat valuri vine la scurt timp după ce  un alt profesor american, Jason D. Hill,  avertiza că Învățământul superior din SUA se află într-un colaps, iar mediul universitar este dominat de antiamericanism, socialism și marxism cultural.