ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!Parlamentul statului american Florida a adoptat, miercuri, o lege care le permite cadrelor didactice să poarte o armă de foc în clasă, o măsură extrem de controversată, relatează AFP, informează Agerpres.
 
Textul a fost adoptat cu 65 de voturi pentru și 47 contra de Camera Reprezentanților din Florida, după ce săptămâna trecut a obținut majoritatea în Senatul local.
 
Potrivit sursei citate, legea prevede că profesorii se pot înarma pe bază de voluntariat, după ce absolvă un curs de pregătire de 144 de ore în mânuirea armelor de foc.
 
Opozanții acestei măsuri sunt îngrijorați de posibilitatea unor accidente printre profesorii aflați astfel în misiune polițienească și care, în fața adevăraților polițiști, ar putea fi confundați cu un atacator periculos.

Obiectivul noii legi, care urmează să fie promulgată de guvernatorul republican de Florida, Ron DeSantis, "este de a evita un nou masacru în mediul școlar, după cel petrecut la un liceu din Parkland unde un fost elev a ucis 17 persoane la 14 februarie 2018”.Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews