ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un profesor de matematică din Marea Britanie a fost suspendat și riscă sancțiuni disciplinare pentru că i s-a adresat unei eleve cu pronume feminin, deși aceasta se crede băiat.

Joshua Sutcliffe este profesor de matematică la o școală și un liceu din comitatul Oxfordshire, în Anglia.

Pe 2 noiembrie, împotriva lui Sutcliffe a fost depusă o plângere pe motiv că acesta s-a adresat unei eleve cu pronume feminin, deși aceasta dorește să fie considerată băiat.

Joshua afirmă că a încercat să balanseze credința sa creștină că sexul biologic este un dat de la Dumnezeu și este definit de la naștere cu nevoia de a respecta sensibilitățile copilului. Deși a evitat folosirea unor pronume specifice sexului, adresându-se copiilor pe nume, el admite că le-a felicitat cu „bravo, fetelor” atunci când s-a adresat unui grup de eleve printre care și cea în cauză, care s-a simțit ofensată, scrie Cultura Vieții.

Deși profesorul a căutat să dezamorseze „tensiunea” și și-a cerut scuze, o investigație a început imediat și Joshua a fost suspendat și forțat să-și petreacă timpul izolat în cancelarie.

În urma unei anchete de o săptămână, conducerea școlii a constatat că Sutcliffe „l-a numit” greșit pe elevă (engl. „misgendered”, adică i-a „greșit genul”), a „demonstrat comportament discriminator” și a „contravenit politicii de egalitate a școlii”.

„Am fost șocat și întristat de acțiunea școlii care, în opinia mea, reflectă o tendință în creștere de a marginaliza creștinii, oamenii ca mine, în piața publică și de a vedea credințele noastre pedepsite și amuțite. Modul agresiv în care ideologia transgender este impusă îmi subminează libertatea de credință și de conștiință. Am convingerea profundă că noi toți am fost făcuți în imaginea lui Dumnezeu ca bărbat și femeie”, a spus profesorul de 27 de ani.

Recent, Biserica Anglicană, care are în subordine 4.700 de școli, unde învață peste un milion de elevi, a anunțat că elevii cu „tulburări de gen” să fie lăsați să se îmbrace după cum doresc.