ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele proiectat, Joe Biden, a anunțat luni că îl va numi pe Alejandro Mayorkas, fost oficial al administrației Obama, pentru a conduce Departamentul pentru Securitate Internă (DHS), un rol cheie în eforturile de a anula schimbările în problema imigrației pe care le-a făcut președintele Trump, anunță CBS.

Mayorkas, imigrant cubanez care a sosit în SUA ca refugiat politic, va fi primul imigrant care ajunge în această funcție și primul latino care va conduce Departamentul pentru Securitate, un minister birocratic cu peste 240.000 de angajați responsabili cu securitatea frontierelor și transporturilor, aplicarea imigrației, securitatea cibernetică răspunsul la dezastre.
 
"Când eram mic, Statele Unite ne-au oferit mie și familiei un loc de refugiu. Acum, am fost nominalizat să fiu secretar al DHS și să supraveghez protecția tuturor americanilor și a celor care fug de persecuții în căutarea unei vieți mai bune pentru ei și pentru cei dragi lor ", a spus Mayorkas pe Twitter.

Născut la Havana, Mayorkas a părăsit Cuba împreună cu familia sa în anii 1960, după ce revoluționarii de stânga ai lui Fidel Castro l-au  alungat de la putere pe Fulgencio Batista, pentru a instaura un regim comunist. Mama sa, o evreică orginară din România, se spune că a fugit în Cuba în anii 1940 pentru a scăpa de ocupația nazistă a Europei.

În 2009, Mayorkas s-a alăturat administrației Obama ca director al Serviciilor de Cetățenie și Imigrare din SUA (USCIS), agenția care judecă cererile pentru imigrație, cum ar fi cărțile verzi, permisele de muncă și ceremoniile de naturalizare. Președintele Barack Obama l-a numit pe Mayorkas în funcția de secretar adjunct al DHS în 2013, rol pentru care a fost ulterior confirmat de Senat.