ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă în România creștinii protestează împotriva difuzării de filme ce fac propagandă homosexualității, in alte locuri lucrurile stau puțin diferit.

Core Issues Trus, un grup de creștini evanghelici, au organizat o proiecție privată a unui film documentar despre vindecarea homosexualilor. Filmul prezintă 15 mărturii ale unor persoane care spun că au ieșit din stilul de viață homosexual după ce au urmat un tratament.

Premiera urma să aibă loc la un cinematograf din centru Londrei, dar totul a fost anulat după ce 600 de persoane, activiști LGTB, au semnat o pețitie prin care solicită anularea proiecției. Lucrurile au mers chiar mai departe, lanțul de cinematografe fiind amenințat cu boicotul.

Câteva zeci de persoane s-au adunat joi în fața Muzeului Țăranului Român pentru a protesta împotriva difuzării unor filme cu tematică homosexuală la cinematograful „Horia Bernea”. Unii au proiectat lumini pe ecran, iar alții au dat drumul la manele. După o jumătate de oră, filmul a fost oprit. Poliția a sosit și i-a scos din sală pe manifestanți, în aplauzele celor din sală. Proiecția a fost reluată după ce protestatarii au fost scoși din sală.

Duminica trecută, un alt film acuzat că promovează relațiile homosexuale a fost oprit de la difuzare la MȚR de către manifestanți creștini.