ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Barack Obama s-a adresat națiunii într-o alocuțiune solemnă din Biroul Oval, angajându-se să îi urmărească pe teroriști oriunde se găsesc, calificându-i "criminali" și "asasini" pe membrii grupării Statul Islamic (SI), anunță AFP.

Președintele american a încercat să liniștească apele în SUA după masacrul comis de un cuplu musulman radicalizat care a făcut 14 morți în California.

"Până în prezent, nu există niciun indiciu că criminalii au fost dirijați de un grupare teroristă din străinătate. Este clar însă că cele două persoane au urmat calea nefastă a radicalizării", a spus președintele SUA.

Obama a mai precizat că SUA va lupta până la capăt împotriva teroriștilor sau împotriva oricărei organizații care va face rău poporului american.

"Vom distruge gruparea Statul Islamic și orice altă organizație care încearcă să ne facă rău", a dat asigurări președintele american, care i-a îndemnat pe musulmani să lupte împotriva "ideologiilor extremiste".

Statele Unite nu se vor lăsa antrenate într-un război terestru în Irak și Siria, a mai spus el. O coaliție condusă de americani desfășoară o campanie de lovituri aeriene contra SI și Siria și în Irak de peste un an.

Totodată, liderul de la Casa Albă a cerut Congresului să legifereze pentru a întări controlul armelor individuale, criminalii de la San Bernardino obținând și constituindu-și cu ușurință un veritabil mic arsenal.