ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mark Zuckerberg, șeful-fondator al Facebook, și soția sa, Priscilla Chan, au anunțat marți nașterea primului lor copil, o fetiță, precum și că donează 99% din acțiunile pe care le dețin noii lor fundații, "Chan Zuckerberg Initiative", informează AFP și Reuters.

"Priscilla și cu mine suntem foarte fericiți să îi urăm bun venit fiicei noastre, Max, în această lume", a anunțat Mark Zuckerberg, pe contul său de pe platforma de socializare Facebook.

Mark Zuckerberg a mai spus că, pentru nașterea fiicei sale, el și Priscilla au scris o scrisoare despre lumea în care speră ca Max să crească.

"Este o lume în care generația noastră poate contribui la progresul potențialului uman și la promovarea egalității", a mai spus Mark Zuckerberg, precizând că acest lucru se poate realiza printr-o serie de acțiuni, precum vindecarea bolilor, învățământul personalizat, producerea de energie din surse regenerabile, conectarea oamenilor, construirea unor comunități puternice, reducerea sărăciei, asigurarea de drepturi egale și înțelegerea între națiuni.

El a mai spus că Facebook și-a luat angajamentul de a ajuta la crearea acestei lumi pentru toți copiii.

"Vom da 99% din acțiunile noastre la Facebook - a căror valoare se ridică în prezent la aproximativ 45 de miliarde de dolari - pentru ca în timpul vieții noastre și împreună cu mulți alții să îmbunătățim această lume pentru generația viitoare", a mai afirmat Mark Zuckerberg.

 De asemenea, Mark Zuckerberg le-a mulțumit utilizatorilor rețelei de socializare Facebook pentru toată dragostea lor și pentru sprijinul acordat în perioada în care soția sa a fost însărcinată.

"Ne-ați dat speranță că împreună putem construi această lume pentru Max și pentru toți copiii", a mai spus Mark Zuckerberg.

La mesajul scris pe contul său de Facebook, Mark Zuckerberg a atașat și scrisoarea adresată fiicei sale.

Aproape 200.000 de utilizatori ai platformei Facebook au dat "like" la mesajul lui Mark Zuckerberg privind nașterea fiicei sale, în mai puțin de o oră de la publicarea acestuia. De asemenea, mesajul acestuia a fost distribuit de aproape 15.000 de ori în același interval.