ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un videoclip publicat de BBC, în care sunt prezentați copiii de șase ani care iau lecții despre cum trebuie să scrie scrisori de dragoste între homosexuali, a provocat isterie pe social media, scrie breitbart.com
 Filmul, care a fost încărcat inițial pe pagina de Facebook a BBC Radio Manchester, arată cum sunt instruiți copii de la școala primară din Bewsey Lodge să compună scrisori de dragoste din partea „Prințului Henry” către servitorul său "Thomas". Iar profesorul care îi îndrumă pe copii le spune: „Îi veți spune lui Thomas de ce este o idee strălucită pentru ca el să se căsătorească cu voi”.

„Această școală îi învață pe copii despre relațiile LGBT încă de la o vârstă fragedă”, sună comentariul plin de entuziasm al BBC. La această clasă, copii de șase ani învață despre căsătoria homosexuală. În acest basm, prințul vrea să se căsătorească cu servitorul său. Și copiii trebuie să scrie o scrisoare de dragoste cu acest subiect”.

Profesoara Sarah Hopson explică la BBC că astfel copiii „vor intra în această lume, unde vor descoperi această diversitate din jurul lor, pe care o vor putea accepta și la o vârstă fragedă”.

Pe rețelele sociale au apărut imediat numeroase critici față de acest demers, școala respectivă fiin acuzată că promovează lecții care nu sunt adecvate vârstei. Pe pagina de Facebook a BBC, utilizatorii și-au manifestat dezaprobarea față de sexualizarea copiilor la o vârstă atât de mică și forțarea copiilor de a scrie scrisori de dragoste ca temă școlară.
 
Școala, care a decis ca elevii săi să poarte uniforme „neutre” din punctul de vedere al genului, pare să pună un accent deosebit pe diferențele culturale, etnice, religioase și sexuale, site-ul său publicând un videoclip în care elevii citesc dintr-un scenariu despre egalitate, identitatea de gen și alte aspecte legate de corectitudinea politică.