ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un proiect de lege depus luni, 18 iulie, în Duma de Stat, dorește să interzică orice conținut LGBT dat publicității prin mijloacele media.

În prezent, materialele cu conținut LGBT sunt interzise în Rusia doar când cei vizați sunt minorii.

Noul proiect de lege dorește extinderea interdicției la tot ce constituie „negarea valorilor familiei” și „propagandă în favoarea relațiilor sexuale non-tradiționale”.

Potrivit Russia Today, în nota explicativă care însoțește proiectul de lege se arată:

„În Rusia, la nivel legislativ, nu este permisă promovarea sinuciderii, drogurilor, extremismului, comportamentului infracțional, deoarece sunt considerate fenomene negative și dăunătoare societății. În același timp, formal, până acum nu a existat o interdicție a propagandei în favoarea negării valorilor familiei și a relațiilor sexuale non-tradiționale, inclusiv prin difuzarea filmelor.”

Și autorii proiectului, care nu sunt membri ai partidului de guvernământ al lui Putin, Rusia Unită, cer inclusiv interzicerea dreptului de difuzare a oricărui film care are un astfel de conținut.

Ei argumentează:

„Familia, maternitatea și copilăria, în înțelesul lor tradițional, rămas de la strămoși, sunt valorile care asigură schimbul continuu de generații. Ele reprezintă condiția pentru protejarea și dezvoltarea populației multinaționale a Federației Ruse, și de aceea au nevoie de o protecție specială din partea statului.”

Inițiatorii proiectului susțin că interzicerea propagandei LGBT nu îi privează pe cetățenii ruși de oportunitatea și dreptul de a avea ce orientare și preferințe sexuale doresc și că viitoarea lege nu reprezintă o discriminare.

Însă, adaugă ei, ele „nu le conferă dreptul de a căuta obținerea aprobării publice pentru asemenea relații” sau de a „răspândi valori «noi» care reprezintă amenințări ascunse pentru societate”.

Luna trecută, amintește Russia Today, un proiect de lege asemănător a căzut la vot în Duma de Stat: acesta dorea amenzi de peste 150.000 de euro (!) pentru promovarea relațiilor sexuale non-tradiționale.

Sunt semnale, însă, că noul proiect are șanse considerabile să treacă, deoarece se bucură de sprijinul partidului de guvernământ.

Vitali Milonov, vicepreședintele Comisiei din Dumă pentru Familie, Femei și Copii, și totodată membru al formațiunii lui Putin, a luat apărarea proiectului de lege.

Potrivit Jerusalem Post, el a declarat:

„Trebuie să se înțeleagă că nu dorim interzicerea relațiilor non-tradiționale în sine, ci propaganda în favoarea lor. Orice informație despre valorilor non-tradiționale ar trebui în principiu exclusă – acesta este punctul de vedere al majorității cetățenilor.”