ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sute de persoane, multe îmbrăcate în veste galbene, au defilat sâmbătă la Londra pentru a denunța austeritatea și a cere alegeri generale anticipate, reluând simbolul utilizat în manifestațiile care au loc în Franța de două luni, potrivit AFP.

Poliția nu a comunicat vreo cifră despre numărul participanților.

Coloana a defilat în liniște până la Trafalgar Square, în centrul orașului, în sunetul tobelor și a sloganurilor lansate prin megafoane. Pe pancarte sau jachete se putea citi „May trebuie să plece!”, „Regatul Unit este sfârâmat. Alegeri generale acum!” și „Tory afară!", referindu-se la conservatorii aflați la putere din 2010.

Doi reprezentanți ai mișcării „Vestelor galbene" din Franța au fost invitați să participte la adunarea organizată de formațiunea considerată de stânga „People's Assembly Against Austerity", cu sprijinul Partidului Laburist din opoziție, a sindicatelor și a unei organizații împotriva rasismului.

Din 17 noiembrie, francezi proveniți din clase populare și medii denunță politica fiscală și socială a guvernului, pe care o consideră nedreaptă și cer creșterea puterii de cumpărare. Ei au ieșit în stradă, din nou sâmbătă, pentru a noua săptămână.

În paralel, zeci de militanți pro-Brexit au manifestat de asemenea la Londra, îmbrăcați și ei în veste galbene, unii dintre ei arborând drapelul britanic.