Olivier Beziade în vârstă de 30 de ani, un pompier care s-a alăturat Vestelor Galbene, tatăl a trei copii, a fost culcat la pământ după ce a fost lovit din spate de un proiectil provenit de la un pistol flash-ball. Incidentul a avut loc în orașul Bordeaux în timpul manifestațiilor de săptămâna trecută. Imaginile au fost publicate de Daily Mail.

Era îmbrăcat cu celebra jachetă galbenă. Bărbatul a suferit „leziuni cerebrale foarte grave” și este în prezent în comă indusă la spital, spun membrii familiei.

Tot mai mulți jandarmi înarmați sunt prezenți pe străzile franceze. Unii sunt acuzați de violență gratuită, de la administrarea bătăilor cu bastoane, până la utilizarea excesivă a armelor chimice și a gazelor paralizante.

Soția bărbatului povestește că împreună cu soțul ei participau la ”runda a IX-a” de proteste împotriva guvernului. Femeia spune că demonstrația a fost calmă până la ora 16:30. Apoi au izbucnit violențele și jandarmii au folosit gaze lacrimogene. 
La un moment dat, un ofițer în haine civile a apărut de după colț și l-a împușcat pe soțul ei cu un flash-ball. Deși poliția este instruită să tragă cu aceste arme mult sub cap, au existat numeroase incidente în care nu s-a reușit acest lucru.
 
După ce l-au împușcat, un jandarm în uniformă a mai aruncat și o grenadă paralizantă împotriva bărbatului. „Ne-au împușcat ca pe niște iepuri”, a spus soția lui Beziade, care a confirmat că soțul ei este acum internat în spital în comă indusă.

Sâmbăta viitoare, în a zecea săptămână consecutivă, este planificată o nouă demonstrație împotriva președintelui Emmanuel Macron. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews