ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Olivier Beziade în vârstă de 30 de ani, un pompier care s-a alăturat Vestelor Galbene, tatăl a trei copii, a fost culcat la pământ după ce a fost lovit din spate de un proiectil provenit de la un pistol flash-ball. Incidentul a avut loc în orașul Bordeaux în timpul manifestațiilor de săptămâna trecută. Imaginile au fost publicate de Daily Mail.

Era îmbrăcat cu celebra jachetă galbenă. Bărbatul a suferit „leziuni cerebrale foarte grave” și este în prezent în comă indusă la spital, spun membrii familiei.

Tot mai mulți jandarmi înarmați sunt prezenți pe străzile franceze. Unii sunt acuzați de violență gratuită, de la administrarea bătăilor cu bastoane, până la utilizarea excesivă a armelor chimice și a gazelor paralizante.

Soția bărbatului povestește că împreună cu soțul ei participau la ”runda a IX-a” de proteste împotriva guvernului. Femeia spune că demonstrația a fost calmă până la ora 16:30. Apoi au izbucnit violențele și jandarmii au folosit gaze lacrimogene. 
La un moment dat, un ofițer în haine civile a apărut de după colț și l-a împușcat pe soțul ei cu un flash-ball. Deși poliția este instruită să tragă cu aceste arme mult sub cap, au existat numeroase incidente în care nu s-a reușit acest lucru.
 
După ce l-au împușcat, un jandarm în uniformă a mai aruncat și o grenadă paralizantă împotriva bărbatului. „Ne-au împușcat ca pe niște iepuri”, a spus soția lui Beziade, care a confirmat că soțul ei este acum internat în spital în comă indusă.

Sâmbăta viitoare, în a zecea săptămână consecutivă, este planificată o nouă demonstrație împotriva președintelui Emmanuel Macron.