ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sâmbătă, în mai multe oraşe din Marea Britanie au avut loc ample manifestări anti-austeritate.

În Londra au venit zeci de mii de oameni pentru a protesta împotriva măsurilor economice anunţate de conservatori. Marşului i s-au alăturat şi lideri sindicali, politicieni din opoziţie, dar şi artişti cunoscuti. Oamenii au ieşit pe străzi şi în Glasgow, dar şi în alte oraşe din Regat. Manifestanţii au purtat pancarte pe care scria "Opriţi austeritatea acum" şi "Cheltuieli mai mari pentru educaţie". "Este vremea să ne opunem Guvernului. Asta înseamnă că vor urma şi alte proteste", a spus una dintre participante.
 
Marşul de protest a pornit de la Banca Angliei şi s-a terminat la Palatul Westminster, sediul Parlamentului, unde s-a ţinut un miting.
 
Guvernul Cameron a anunţat noi reduceri ale cheltuielilor publice, iar locuitorii Londrei sunt îngrijoraţi că vor fi afectate şcolile, serviciile sociale şi sănătatea publică.

Partidul Conservator a câştigat detaşat alegerile legislative care au avut loc în mai în Marea Britanie şi va rămâne la guvernare în următorii cinci ani.