ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproximativ 5000 de persoane au manifestat sâmbătă în centrul Romei împotriva autorităților locale și a politicii guvernului Matteo Renzi, în special contra privatizărilor și a sărăciei, transmite agenția ANSA.

Marșul a reunit muncitori defavorizați, cadre didactice ori susținători ai dreptului la locuință pentru toți, dar și sindicaliști care au protestat față de privatizări, jefuirea patrimoniului public, reducerea serviciilor sociale ori a expulzării din locuințe.


Manifestația care s-a desfășurat sub sloganul 'Nu ne vindem orașul' a fost încadrată de un important dispozitiv de poliție interzicând accesul spre primăria unde manifestanții au vrut să ajungă la finalul defilării pe străzile din centrul Romei.

Capitala Italiei este condusă din noiembrie,  după demisia fostului primar Ignazio Marino, de un prefect numit de guvern pentru a asigura gestionarea orașului până la viitoarele alegeri, probabil în iunie. Prefectul Paolo Tronca a provocat numeroase nemulțumiri prin tăierea unor cheltuieli cu scopul de a ține sub control pierderile financiare ale orașului.
 
Potrivit presei italiene, guvernul Renzi intenționează să accelereze privatizările pentru a reduce imensa datorie a țării, o măsură contestată de o parte a stângii italiene.