Circa 2500 de oameni s-au adunat duminică seara la Koethen după moartea unui german de 22 de ani, într-o dispută cu doi afgani, care au fost reținuți. Totuși, primele elemente ale anchetei indică faptul că victima, care suferea de o boală de inimă, a murit în urma unui stop cardiac și nu a loviturilor încasate.

Autoritățile din landul Saxonia Anhalt au confirmat luni că nu dispun de niciun element care să arate că decesul ar fi fost provocat de loviturile primite. Ministrul justiției din land, Anne Marie Keding, a precizat că unul dintre cei doi afgani era vizat din 6 septembrie de o decizie de expulzare.

Participanții la protestul de duminică au scandat, într-o atmosferă frecvent tensionată, sloganuri precum "Rezistență!" pentru a-i denunța pe solicitanții de azil, care se fac responsabili în opinia lor de creșterea criminalității. Unii dintre ei au strigat "Național-socialism, acum, acum, acum!", determinând lansarea unei anchete.

„Cei care se exprimă astfel s-au îndepărtat de teritoriul ordinii liberal democratice", a declarat Christian Hirte, expert guvernamental în problemele Germaniei de est. 

Pentru luni seara la Koethen este prevăzută o nouă manifestație, iar autoritățile se tem de noi violențe deoarece fratele victimei este simpatizant neonazist.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.