ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Manifestanți furioși au ieșit joi seara pe străzile Sofiei, în ziua în care Bulgaria a preluat președinția semestrială a UE.  Manifestanții au incendiat steagurile Uniunii Europene, nemulțumiți că sunt complet ignorați de blocul european.

Mai multe proteste au fost declanșate la Sofia în noaptea în care Bulgaria a preluat pentru prima dată președinția Consiliului European, în perioada ianuarie 2018 – iunie 2018, scrie express.co.uk.

Comisari UE și o serie de invitați au participat la ceremonia de deschidere a președinției bulgare, la Sofia. Printre oficialii europeni s-au aflat președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și șeful Consiliului European, Donald Tusk.

Publicația The Sofia Globe a relatat că 11 proteste au fost organizate în capitala bulgară în cursul nopții trecute.

George Pykov,  membru al comisiei executive al ramurii pentru tineret a partidului UKIP și student la Facultatea de Drept a Universității Portsmouth, a spus pentru Express.co.uk: "UE nu are niciun interes în Bulgaria sau în altă țară est europeană. Problemele care trebuiau rezolvate nu au fost rezolvate și sunt mulțumit să aud că bulgarii luptă împotriva unei Uniuni expansioniste și fanatice”. 

"Eu și mulți alți bulgari care trăim în Marea Britanie sperăm că, într-o zi, vom vedea că Bulgaria va ieși din UE și se va alătura Marii Britanii într-un nou viitor independent și palpitant”, a mai spus acesta.

Lilyana Pavlova, ministrul pentru pregătirea Președinției bulgare a Consiliului European, declara recent: "Personal, aș dori ca președinția să nu înceapă cu proteste, indiferent care ar fi obiectivul lor ... întreaga mass media internațională va fi aici pentru a observa Bulgaria”.
Cel mai mare sindicat al poliției din Bulgaria a declarat că a plănuit să întâmpine mașinile oficiale ale UE cu bannere. Sindicatul a cerut de câteva luni o creștere salarială de 15%.

Preluarea președinției Uniunii corespunde cu aniversarea a 11 ani de când Bulgaria a aderat la blocul comunitar.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews