Manifestanți furioși au ieșit joi seara pe străzile Sofiei, în ziua în care Bulgaria a preluat președinția semestrială a UE.  Manifestanții au incendiat steagurile Uniunii Europene, nemulțumiți că sunt complet ignorați de blocul european.

Mai multe proteste au fost declanșate la Sofia în noaptea în care Bulgaria a preluat pentru prima dată președinția Consiliului European, în perioada ianuarie 2018 – iunie 2018, scrie express.co.uk.

Comisari UE și o serie de invitați au participat la ceremonia de deschidere a președinției bulgare, la Sofia. Printre oficialii europeni s-au aflat președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și șeful Consiliului European, Donald Tusk.

Publicația The Sofia Globe a relatat că 11 proteste au fost organizate în capitala bulgară în cursul nopții trecute.

George Pykov,  membru al comisiei executive al ramurii pentru tineret a partidului UKIP și student la Facultatea de Drept a Universității Portsmouth, a spus pentru Express.co.uk: "UE nu are niciun interes în Bulgaria sau în altă țară est europeană. Problemele care trebuiau rezolvate nu au fost rezolvate și sunt mulțumit să aud că bulgarii luptă împotriva unei Uniuni expansioniste și fanatice”. 

"Eu și mulți alți bulgari care trăim în Marea Britanie sperăm că, într-o zi, vom vedea că Bulgaria va ieși din UE și se va alătura Marii Britanii într-un nou viitor independent și palpitant”, a mai spus acesta.

Lilyana Pavlova, ministrul pentru pregătirea Președinției bulgare a Consiliului European, declara recent: "Personal, aș dori ca președinția să nu înceapă cu proteste, indiferent care ar fi obiectivul lor ... întreaga mass media internațională va fi aici pentru a observa Bulgaria”.
Cel mai mare sindicat al poliției din Bulgaria a declarat că a plănuit să întâmpine mașinile oficiale ale UE cu bannere. Sindicatul a cerut de câteva luni o creștere salarială de 15%.

Preluarea președinției Uniunii corespunde cu aniversarea a 11 ani de când Bulgaria a aderat la blocul comunitar.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews