ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Madridul a fost invadat sâmbătă de mii de mașini și motociclete, ca parte a unui protest național împotriva regulilor de carantină.
 
Măsurile dure de carantină au fost impuse începând cu 14 martie și de curând a început relaxarea, însă Madridul și Barcelona au rămas la aceleași reguli, fiind cele mai grav afectate comunități, scrie BBC.

Partidul conservator de dreapta din Spania, Vox, a organizat sâmbătă proteste la nivel național, cerând demisia premierului socialist, Pedro Sanchez, pentru modul în care a gestionat pandemia de coronavirus.
 
Instanțele au permis susținătorilor Vox să formeze coloane de mașini, fără a-și părăsi automobilele, prin principalele orașe ale Spaniei.

Majoritatea spaniolilor a respectat măsurile stricte de carantină, instituite la jumătatea lunii martie, însă opoziția politică și socială față de guvernul lui Pedro Sanchez s-a accentuat, cu o tendință către dreapta politică.

Participanții la proteste îl acuză pe premierul Sanchez de un eșec în a controla mai eficient răspândirea virusului și de menținerea țării în carantină, pe o durată atât de mare.
 
Guvernul argumentează, însă, că politicile pe care le-a adoptat au stabilizat impactul coronavirusului, iar Vox și alte partide de opoziție se folosesc de această criză în propriul beneficiu electoral