ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel puțin 10.000 de persoane, potrivit poliției și organizatorilor, s-au reunit duminică în mod pașnic la Hamburg, pentru a protesta împotriva summitului G20 care va avea loc vineri și sâmbătă în acest oraș-port din nordul Germaniei, relatează AFP. 

Manifestația este primul protest de amploare din seria celor în jur de 30 anunțate pe tot parcursul săptămânii, conform Agerpres.

Organizatorii, care contau vineri pe participarea 'câtorva zeci de mii de persoane', au indicat o cifră provizorie 'mult peste 10.000', similară celei indicate de poliție. 

Conform unui purtător de cuvânt al poliției, adunarea este 'absolut pașnică'. 
 
Într-o atmosferă mai degrabă familială și în condiții de ploaie, manifestanți s-au reunit spre sfârșitul dimineții în fața primăriei din Hamburg, unde mai multe persoane au luat cuvântul pentru a cere 'o altă politică', respect față de mediu sau pentru a-l critica pe președintele american Donald Trump. 

În portul Hamburg, activiști ai Greenpeace au manifestat în fața unei nave încărcate cu cărbune, pentru a cere renunțarea la folosirea acestei resurse în producerea de electricitate, a comunicat organizația. 

Liderii statelor din grupul G20 se vor reuni vineri și sâmbătă la Hamburg, în condiții de securitate ridicată, pe fondul numeroaselor manifestații de protest anunțate. 

Organizatorii mizează pe o participare de peste 100.000 de persoane pe parcursul mai multor zile.