ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Proteste masive la Casa Albă pentru oprirea masacrului din Gaza și încetarea sprijinului SUA acordat guvernului israelian au fost anunțate pentru acest final de săptămână. Mai multe organizații de activiști și-au declarat intenția de a înconjura sediul administrației americane, potrivit evz.ro

Autoritățile americane au decis să ia măsuri suplimentare de securitate, la acest final de săptămână, în jurul Casei Albe fiind montate inclusiv garduri de protecție.

Mai multe organizații de activiști pro-palestinieni și-au anunțat intenția de a manifesta împotriva războiului din Gaza. Aceste proteste sunt organizate în vecinătatea Casei Albe, sediul administrației SUA. Activiștii intenționează să înconjoare clădirea.

Mai multe grupuri de advocacy și activiști precum CODEPINK și Consiliul pentru Relații Americano-Islamice au au planificat proteste, pentru ziua de sâmbătă. Aceștia vor să marcheze opt luni de la începerea războiului din Gaza. Ei acuză masacrul comis asupra palestinienilor civili, o parte semnificativă dintre aceștia fiind copii, și criza umanitară din zonele bombardate.

Statele Unite se confruntă cu un val de mitinguri

Statele Unite, aliatul cheie al Israelului, se confruntă cu proteste pro-palestiniene de mai multe luni. Au avut loc marșuri, dar și blocarea podurilor și drumurilor din apropierea gărilor și aeroporturilor în mai multe orașe. Activiștii au organizat tabere și proteste în mai multe campusuri universitare.

De asemenea, cel puțin opt oficiali au părăsit administrația președintelui Joe Biden, în această perioadă. Ei au invocat opoziția față de politica actualului președinte. Alte proteste au perturbat, de asemenea, unele dintre evenimentele din campania de realegere a lui Joe Biden.

„În pregătirea pentru evenimentele din acest weekend de la Washington, DC, care au potențialul de a reuni mulțimi mari, au fost instituite măsuri suplimentare de siguranță publică în apropierea complexului Casei Albe”, a declarat un purtător de cuvânt al Serviciului Secret al SUA.

Masacrul în Gaza continuă, în ciuda propunerilor de capitulare venite din partea organizațiilor internaționale și a mediatorilor. Totodată, organizațiile internaționale au acuzat regimul Netanyahu că a bombardat o tabără de refugiați administrată de Organizația Națiunilor Unite.

Peste 36.000 de palestinieni au fost uciși în ofensiva israeliană, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza.