ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Joi seara au avut loc noi confruntări violente în Franța, după moartea unui adolescent de culoare de 17 ani, ucis de un polițist în apropiere de Paris. În confruntări au fost răniți aproximativ 249 de polițiști și jandarmi.

În total, 40.000 de polițiști au fost mobilizați de autorități în întreaga țară, dintre care 5.000 la Paris. Au avut loc jafuri și distrugeri. Aproximativ 875 de persoane au fost arestate în noaptea de joi spre vineri.

De asemenea, în noaptea de joi spre vineri, bandele de culoare au aruncat cu artificii și proiectile în forțele de ordine și au incendiat 12 autobuze, într-un depou RATP din Aubervilliers, Seine-Saint-Denis, o suburbie a Parisului.

Vineri, președintele Emmanuel Macron a convocat o nouă reuniune de criză la Guvern și a anunțat suplimentarea numărului de polițiști pe străzi. De asemenea, a cerut părinților să-și țină copiii în case.

Potrivit The Guardian, dintre cele 875 de persoane audiate în decursul nopții, 408 au fost în regiunea pariziană. Protestatarii au atacat 492 de clădiri și au incendiat 2.000 de vehicule. Totalul incendiilor provocate în locuri publice din Franța se ridică la 3.880, potrivit LeMonde.

S-a decis ca circulația autobuzelor și tramvaielor în regiunea Ile-de-France să fie suspendată în fiecare seară începând cu ora 21.00.