ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Coronavirusul nu a fost un impediment pentru prostestatarii din cadrul mișcării „Vestele galbene”, care sâmbătă au luat cu asalt Parisul. Manifestanții au ieșit în stradă, chiar dacă autoritățile au interzis orice eveniment cu mai mult de o sută de participanți. Purtând măști sanitare, protestatarii  au incendiat automobile și s-au încăierat cu polițiștii. Pentru a dispersa mulțimea, oamenii legii au folosit gaze lacrimogene.

17 protestatari au fost reținuți în urma izbucnirii violențelor. A fost al- 70-lea weekend consecutiv în care „Vestele galbene" au ieșit în stradă pentru a cere Guvernului să renunțe la reforma pensiilor.

Mișcarea „Vestelor Galbene” a izbucnit la finalul anului 2019, din cauza creșterii taxelor și a unei legi a pensiilor.

Numărul protestatarilor a fost mai mic decât în urmă cu câteva luni, însă demonstrația de sâmbătă a fost un memento pentru președinte, cu o zi înainte ca oamenii să se prezinte la urne, în alegerile locale. „A trebuit să venim să marcăm ziua, pentru a-i reaminti lui Macron că suntem încă aici și că nu vom accepta această reformă a pensiilor”, a spus un protestatar.

Până acum, în Franța au fost înregistrate aproape 4500 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19. Peste 90 dintre cei infectați au murit în urma complicațiilor.