ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mii de oameni care cereau demisia premierului din Muntenegru s-au încăierat, sâmbătă, cu forţele de ordine. Mulţimea a început să arunce cu cu petarde şi sticle incendiare în oamenii legii, încercând să rupă barajul și să intre în clădirea Parlamentului.

În jurul Parlamentului fuseseră desfășurați sute de scutieri. Forţele de ordine au recurs la gaze lacrimogene pentru a împrăștia mulțimea.

Cincisprezece polițiști au fost răniți, între care unul grav, iar 24 de manifestanți au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Parlamentarul Andrija Mandic, unul dintre organizatorii protestelor, a fost reținut, a anunțat ministrul de Interne. Protestele au fost convocate de principalul partid al opoziției din Muntenegru, Frontul Democrat, de dreapta, potrivit digi24.ro.

Manifestanţii au protestat pentru a treia oară în decurs de o săptămână. Ei cer demisia premierului, alegeri libere şi corecte, care să fie organizate de un guvern de tranziție. În mod normal, alegerile legislative sunt prevăzute pentru începutul anului 2016.