ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul opoziției ruse, Alexei Navalnâi, a fost reținut de poliție duminică, după ce a participat la un protest anticorupție, despre care autoritățile de la Moscova spun că nu era autorizat.

Potrivit Report.md, Navalnâi a lansat un apel la organizarea de proteste în mai multe orașe mari din Rusia, după ce, la jumătatea lunii martie, a publicat un raport în care îl acuza pe premierul rus Dmitri Medvedev că deține controlul asupra unui imperiu imobiliar, prin intermediul unui ONG.

O dată cu Navalnâi, la Moscova au mai fost arestate 700 de persoane care au participat la același protest.

„Mulțumesc tuturor pentru susținere, dar nu trebuie să deviem de la subiectul pentru care protestăm. Noi condamnăm astăzi nu arestările, ci corupția”, a scris ulterior Alexei Navalnâi pe contul său de Twitter.

La Novossibirsk, în Siberia, circa 2.000 persoane s-au adunat în centrul orașului, purtând pancarte „Nu corupției!”.

Aproximativ 1.500 de persoane au mărșăluit în orașele siberiene Krasnoiarsk și Omsk, iar la Vladivostok, în Extremul Orient rus, în jur de 700 de persoane au manifestat, dintre care 10 au fost arestate.

Lui Alexei Navalnâi i s-as interzis să candideze la alegerile prezidențiale din 2018, după ce o instanță l-a condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu suspendare pentru furt de mijloace financiare de la o companie franceză.

Navalnâi a respins toate acuzațiile, explicând că este victima unui dosar politic.